14:00

Hälsö/Björkö

Referat: Lerums IS - Hälsö/Björkö

Lerums IS – Hälsö/Björkö (0-5)
Hälsö/Björkös mål gjordes av: 0-1 (12min) Johan Åstrand, 0-2 (23min) Johan Forseström, 0-3 (56min) Henrik Gustafsson, 0-4 (70min) Gustav Lundbäck och 0-5 (74min) Henrik Gustafsson.
-
Det var soligt och härligt (+8 grader) när vi åkte hemifrån, men när vi kom till Lerum var det mer mulet och blåsigt, men förutsättningarna till en bra fotbollsmatch fanns trots allt.
Sista träningsmatchen innan seriepremiären och detta var den 7:e träningsmatchen i ordningen och det är ju ändå rätt så bra trots den långa vintern. Vi har ju blivit mer och mer samspelta under dessa månader och spelsystemet 4-2-3-1 verkar sitta allt mer, alla vet sina roller. Denna dag hade vi extrainkallat Emil Mattsson och Alexander Hallberg från Björkö med anledning av att flera killar var bortresta och sjuka bl.a. och att träningsnärvaron varit lite låg för vissa.
-
Domaren blåste igång matchen och de första 10 minuterna var det väl inget riktigt ordnat spel från något av lagen, matchen böljade fram och tillbaka, med mycket spel på mittplan. Erik och Emil M styrde spelet på mitten och försökte få ordning på passningsspelet.
(4min) Tide väggspelar snyggt med Åstrand på vänsterkanten och kommer ner hela vägen in till straffområdet, bra intentioner av killarna.
(12min) 0-1 Johan Åstrand efter en mycket snygg rutinerad djupledspass efter backen av Gustav Lundbäck och Åstrand är hur kylig som helst och placerar in bollen i mål.
(23min) 0-2 Johan Forseström prickskjuter in bollen efter passning från Mattsson och Forse dribblar sig in i straffområdet från högerdelen av straffområdet och skjuter ett snabbt skott i mål.
Vi förde nu större delen av spelet och Petter på högerkanten snurrade upp motståndarna ett flertal gånger, mittfältet agerade med stor pondus och stundtals var det sevärt spel.
(32min) Lerum har ett farligt friläge, men Wille i målet gör en fin räddning. I övrigt såg det väldigt stabilt ut i backlinjen med Gustav och John i mitten som styrde samt Tide och Alex på kanterna.
Halvlek, genomgång och lite snack. Vi gjorde några byten i halvlek och in kom Henke och Pontus.
(8min) Vi får en hörna och den slår John mot den främre stolpen, där står Henke och nickskarvar (tror vi) och bollen tar i kryssribban, bra chans igen. Nu ökar vi tycket allt mer mot Lerums straffområde.
(14min) Forse ett halvfarligt långskott, (15min) Erik ett halvfarligt långskott och pressen ökar.
(16min) 0-3 Henrik Gustafsson efter snyggt spel där Pontus nickar fram bollen till Mattsson som sedan skarvar vidare till Henke.
-
(20min) Lerum repar mod och kommer i ett snabbt anfall och skottet går i stolpen.
(21min) Snyggt klapp-klapp-spel med flera fina passningar, Alex till Pontus som spelar in till Åstrand och ut till Pontus igen på högerkanten, går förbi backen och slår ett fint inlägg till Henke.
Lerums målvakt får under den andra halvleken göra säkert 8-10 kvalificerade räddningar, på flera fina lägen som vi hade. (23min) Henke friläge men målvakten räddar, (28min) Henke friläge igen och ännu en gång är målvakten fint ute och räddar.
(30min) 0-4 Gustav Lundbäck dundrar in bollen efter snyggt tillbakaspel från Henke som tråcklat sig förbi sin back nere vid sidlinjen på vänsterkanten och passar sedan snett inåt bakåt till Gustav som trycker till.
(34min) 0-5 Henrik Gustafsson igen och denna gång efter passning från Emil Mattsson som gör sin 3:e assist för dagen.